Om omänskliga problem

För ganska länge sedan, innan Facebook men efter YK2 bubblan. Fanns det en företagsam man sålde Vietnamesiska minigrisar i Sverige. Att ha gris låg i tiden. Paris Hilton hade gris och en hel del andra kändisar också. Därför gick försäljningen ganska bra och många små minigrisar såldes. Detta var inte enbart ett svenskt fenomen utan många grisar såldes som sällskapsdjur runt om i världen.
Efter ett tag hände dock de oundvikliga, grisen växte och växte och växte. Plötsligt bodde en sällskaplig best på så där 200 kilo i vardagsrummet. Men då var det för sent. Barnenhade fattat tycke för grisen som visade sig vara både intelligent och lekfull. Så runt om i Stockholm bland annat i Årsta finns nu hemmagrisar som aldrig kommer att bli julskinka.

Den brittiska tidningen The Guardian skriver om ett par som valde att förändra hela sitt liv för att grisen skulle trivas och startade ett hem för övergivna djur. I New York där det sedan 1920 har varit förbjudet att hålla gris hemma. Lever en mängd grisar gömda av sina kära hussar.

img_6026
Vår egen gris växer inte alls eftersom den är av plast vilket är ganska skönt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s