Dinosaurierna anfaller!

image1-2
En märkligt drakliknande dinosaurie som aldrig har påträffats i Bagarmossen med omgivningar tack och lov.

Jag har på mina många och talrika vandringar genom staden inte mött en enda dinosaurie, varken dag eller nattetid. Min son tycker ändå att vi ska gå ut i skogen och leta dinosauriespår. Någonstans där ute i bland träden kanske en rädd liten dinosaurie gömmer sig, kanske finns en tio meter hög Tyrannosaurus Rex som gömmer sig bland tallarna och bidar sin tid för att sätta i sig en eller annan tax som har förvillat sig.
Varje dag handlar om dinosaurier, vi har tittat igenom minst 50 avsnitt av Dinosaurietåget på TV och lärt oss alla möjliga och omöjliga namn. Varje kväll läser vi böcker om Köttgänget och andra glada ödlor som dog ut för så där en 65 miljoner år sedan.

Vissa pedagoger menar att det stora dinosaurieintresset är ett sätt att utjämna balansen i familjen. En låtsasvän som är starkare än den farliga pappan och dessutom kan äta upp honom. Andra t.ex.den brittiske psykologen Simon Baron-Cohen menar att pojkar är systematiserare. De vill fokusera sitt intresse på ett snävt och begränsat område som de har extremt god kunskap om medan flickorna är empatiserare och strävar efter att förstå och svara på andras känslor. Allt detta och mer därtill om dinosaurieintresse finns att läsa
på Margareta Rönnbergs blogg, Barnisten.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s