Stockholms växer men staden krymper på vintern

Vi rör oss i en stad där solen knappt lyser under vintern. Vissa månader kan ha endast 5!
Soltimmar. Mörkret, de långa nätterna som varar 16 timmar och det tunga molntäcket vissa dagar gör att de flesta stockholmare väljer därför att kura ihop sig.
Under långa ödsliga promenader strax före midnatt möter nattvandraren bara enstaka hundägare, kvinnor som stirrar rakt framåt och män som nervöst vänder sig om när nattvandraren kommer för nära. Sanden på vägen är det enda sällskapet som känns under sulan och garanterar att ingen halkar på isen som inte finns men som kan finnas.
Jorden har inte gått under, det har bara blivit vinter och mycket tråkigare än den ljusa delen av året. All vinterromantik undanbedes, Tack skicka pengar istället för blommor till de utledas fond. Begravningen har redan skett sent i november i en obemärkt butikslokal i Mall of Scandinavia.
Dessa gigantiska gallerior blir en kommersiell ersättning för det minimala sociala livet. Tempel av ljus och färger i en grå och färglös tid, kanske är vårt liv på denna del av jorden ett straff för synden att i en tidigare reinkarnation ha klätt oss allt för färgstarkt eller varit alltför karismatiska personligheter. Därför har vi dömts till det skandinaviska skuggriket Sverige en stor del av vår livstid.

img_5365
Inte ens hundarna syntes till denna natt då ljuset från Björkhagen lyste i fjärran. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s